Mobilabonnement Familie

Mobilabonnement Familie
Vurdering 4.7/5

Mobilabonnement Familie 2022

Et familieabonnement kan spare deg for masse penger dersom du har en normalt stor familie, og alle i familien skal ha mobilabonnement med fri tale og masse data. Vi har sett på de ulike abonnementene som fins på det norske markedet, og satt opp en sammenligning for deg.

Alle abonnementene har Fri Tale, Fri SMS, Fri MMS og Data Rollover. Prisene er kalkulert ut ifra normal, rask eller maksimal hastighet, maksimal datamengde, og 5 familiemedlemmer.

Oversikt over populære mobilabonnement for familie

Telenor-logo
Telenor Familie
Velg mellom:
» Normal (15 Mbit/s) - 2045,- kr/mnd.
» Rask (150 Mbit/s) - 2095,- kr/mnd.
» Maks (1000 Mbit/s) - 2195,- kr/mnd.
2 voksne Inkludert
3 barn inkludert
Ubegrenset data
Telenor Dekning
Telia-logo
Telia Familie
Velg mellom:
» Normal (15 Mbit/s) - 2095,- kr/mnd
» Rask (150 Mbit/s) - 2145,- kr/mnd
» Maks (1000 Mbit/s) - 2295,- kr/mnd
2 voksne Inkludert
3 barn inkludert
Ubegrenset data
Telia Dekning

OneCall-logo
OneCall Familie
» 100 GB per mnd.
» 220 Mbit/s på 4G+
» 1379,- kr/mnd. for 5 personer
2 voksne Inkludert
3 barn inkludert
Telia Dekning
Billigst av Alle
Talkmore-logo
Talkmore Familie
» Ubegrenset hastighet på 5G
» 300 Mbit/s på 4G+
» 1559,- kr/mnd for 5 personer
2 voksne Inkludert
3 barn inkludert
3 Mbit/s etter 120 GB forbrukt
Telenor Dekning

mobilabonnement

Hva består et mobilabonnement av i dag?

Det er visse ting man skal ha på plass i et godt familieabonnement, og mobilabonnement for øvrig. Disse tingene skal vi forklare nærmere hva de består av, og hva de faktisk betyr.

Fri Tale, SMS og MMS

Det er ikke så fryktelig mange år siden man betalte per ringeminutt, per SMS og per MMS man sendte. Dette snudde da mobiloperatørene bestemte seg for å ta en fast pris per måned, og så la brukerne ringe så mye de vil. I tillegg ble da SMS og MMS meldinger også inkludert i abonnementsprisen.

Dette snudde opp ned på mobilmarkedet i Norge, og det eneste prismessige mobiloperatørene kunne konkurrere om nå var prisen på datatrafikken. Det er dette de hovedsaklig konkurrer om nå også, selv om prisene har jevnet seg ut. Men fri Tale, SMS og MMS får du hos alle operatører i dag. Så spørsmålet blir da hva du skal betale for abonnementet per måned.

Data

Data er som nevnt ovenfor, det man egentlig betaler for når man bruker et mobilabonnement. Man kan selvsagt ringe fritt innenlands, men datapakke må man ha dersom man har databruk da. Vi har merket oss at det er endel eldre mennesker som har blitt solgt inn på dyre abonnement med mye data som de egentlig ikke har behov for i det hele tatt, da de stort sett ringer med telefonene sine.

Normale datapakker er ofte i størrelsene: 1 GB, 2 GB, 5 GB, 8 GB, 10 GB, 15 GB, 30 GB og 60 GB, men det finnes andre størrelser også. Det varierer fra operatør til operatør. Hva som er Norges beste på data er ikke godt å si, da behovet varierer fra bruker til bruker, og det er en god del å velge blant.

Data Rollover

Data Rollover

Har du data i abonnementet ditt, noe som de aller fleste har, og har stort behov for. Man skal snappe, chatte, facetime, streame, maile og annet, som alt sammen bruker av din inkluderte datakvote. Mobiloperatørene fant også ut for noen få år siden at å la ubrukt data overføres til neste måned var en smart ide.

Så la oss si at du har 5 GB data inkludert i abonnementet ditt. Så bruker du 2 GB på en måned. Da betaler du for 3 GB som du ikke får brukt. Disse 3 gigabytene blir da overført til neste måned, og du har da plutselig 8 GB du kan bruke neste måned.

Grunnregelen med Data Rollover er at du kan spare maksimalt en måneds kvote. Så hvis du har 5 GB i abonnementet, kan du spare opp sånn at du har 10 GB tilgjengelig.

Dekning

Dekning

Hva skal du med en mobiltelefon og abonnement hvis du har dårlig dekning? Forutsetningen for at du skal bli fornøyd med mobilabonnementet ditt er at du kan bruke telefonen der du oppholder deg. Nå skal det sies at både Telenor og Telia sine nettverk er veldig godt utbygd i Norge, og utbyggingen fortsetter kontinuerlig. Men det fins hull her og der, og bor du i grisgrendte strøk, kan det være lurt å sjekke dekningskartet for begge før du bestemmer deg for hvilket mobilnett du vil være på.

Kundeservice

Kundeservice

Denne er viktig. Du vil føle deg trygg og ivaretatt som mobilkunde. Derfor er det ekstra viktig med god kundeservice hos mobilselskapet du velger. De fleste skryter av at de har den beste servicen. Dette er selvfølgelig ikke sant, da de fleste opplever sitt kundeforhold forskjellig, og det blir nærmest en personlig ting. Men det vi kan si er at du overlever ikke lenge som mobiloperatør hvis du har dårlig service. Så generelt sett gjør alle operatørene sitt for at du skal bli fornøyd og få den hjelpen du trenger.

Hva kan vi si om de mest kjente mobiloperatørene?

Vi har hatt mange ulike operatører i Norge opp igjennom tiden. Noen har overlevd, andre ikke. Og mange har blitt oppkjøpt av de store aktørene som Telenor og Telia. Vi skal nå ta en kikk på noen av de mest kjente av dem.

 

Telenor logo

Litt om Telenor

Hvem har ikke hørt om Telenor? De kan ikke være mange av dem, siden Telenor har vært på markedet fra mobiltelefonene kom, og i lang tid før det. De er nemlig det gamle «Televerket» som det den gang het. Telenor er et gigantisk stort selskap med mange millioner kunder i massevis av land, og rundt 2 millioner mobilkunder bare i Norge alene.

I og med at de har vært en monopolist er de forpliktet til å holde prisene sine i overkant av hva andre tilbyr, og ikke direkte konkurrere på pris. Derfor er mobilabonnement hos Telenor de dyreste du får, selv om prisene er jevnet ut over tid. Telenor har familie abonnement, men er blant de dyreste.

Telenor har også inkluderte løsninger for sikkerhet og kontroll i sine abonnementer. De sier dette selv: «Alle våre mobilabonnement har derfor inkluderte sikkerhetstjenester som gjøre det tryggere å være på nett for både små og store. »

Telenor har blitt kåret til verdens raskeste mobilnett, med datafartsmålinger på over 1 Gb/s, noe som betyr over 100 Megabyte nedlastingshastighet per sekund. Dette er selvfølgelig ikke gjennomsnittet, men basert på enkeltmålinger over 4G+ nettet.

Telia logo

Litt om Telia

Norges nest største mobiloperatør heter Telia. Telia har lenge gått under navnet Netcom i Norge, men skiftet i 2016 navn til Telia da dekningskravet på 98% befolkningsdekning på høyhastighets mobildata ble oppnådd.

Telia har også familie abonnement, og konkurrerer på pris, og har relativt billige mobilabonnement familie. I 2018 ble Chess sammenslått med Telia, og dermed ble Telia Norges nest største leverandør av mobiltjenester i Norge.

Telia har på sitt familie mobilabonnement muligheten til å få en lavere pris dersom du velger lavere makshastighet. Du kan velge mellom 15 Mbit/s, 150 Mbit/s eller full hastighet, som er rundt 300 Mbit/s på enkelte steder. Dette vil dog variere, og må tilføye at 15 Mbit/s burde holde rikelig for de fleste, da man fint kan streame film med denne hastigheten. Dette er noe av det som opptar mest kapasitet av alle typer dataforbruk.

 

Talkmore logo

Litt om Talkmore

Talkmore er 100% eid av Telenor, og er en operatør mange er svært fornøyd med. Lave priser, god dekning og suveren kundeservice er noen fordeler med Talkmore. Dette er rett og slett Telenor’s lavprisavdeling, og kan skilte med særdeles lave priser, selv om du får samme dekning og hastighet som du hadde gjort om du hadde hatt abonnement hos Telenor selv.

I deres familieabonnement kan du få ubegrenset data til 2 voksne og 3 barn for 1559,- per måned. Da med maks hastighet på 1000 Mbit/s inntil 120 GB er forbrukt. Etter dette settes hastigheten ned til 3 Mbit/s, noe som likevel er en hastighet man kan leve med. Alternativt kan man få 80 GB for 1349,-.

OneCall logo

Litt om OneCall

OneCall har siden starten i 2004 vært en utfordrer. De ble sammen med Tele2 og MyCall oppkjøpt av Telia i 2015, og har da vært på samme dekningsnett. Telia sitt nett var først ute med å tilby 4G dekning over store deler av Norge, men ble ettervært innhentet av konkurrenten Telenor.

OneCall har lenge hatt familiepakka på markedet, et produkt som etterhvert har blitt veldig populært. Nå kan du få 60 GB data for 5 familiemedlemmer for 1199,- kr per mnd. Dette utgjør kun 239,80 per medlem. Her kan du også fordele dataen slik du vil. Har du en arving som bruker mer enn de to andre for eksempel, kan du tilby data i henhold til behov. Les mer på OneCall sine nettsider.

Hva du enn velger

Uansett hvilken mobiloperatør du ender opp med, er vel ønsket at du skal få god service, gratis tale, SMS og MMS, god dekning, høy hastighet, lave priser og at du skal kunne bruke mobilen fritt, og i tillegg ha full kontroll på barnas bruk av sin mobil.

Det får du hos alle 4 operatørene, det er bare snakk om hva du konkret foretrekker. Vi har lagt en oppstilling av de ulike operatørene på toppen av denne siden, sånn at du enkelt kan velge den du liker best. Lykke til.

Mobilabonnement Familie
Rull til toppen