Internett Leverandører

Internettleverandører i Norge i 2021
Vurdering 4.5/5

Internett leverandører i Norge i 2021

Hvordan finne beste Internett leverandører i norge? Har du dårlig internett, og sitter kanskje på en treg ADSL linje og kunne tenkt deg et lynraskt fibernett eller kanskje satellittbredbånd?

Her er en oversikt over internettleverandører som leverer bredbånd over hele Norge:

 • Altibox
 • BigBlu
 • no
 • Eidsiva Bredbånd
 • GlobalConnect
 • HomeNet
 • net
 • Lynet Internett
 • NextGenTel
 • Romerike Bredbånd
 • Sandefjord Bredbånd
 • Signal bredbånd
 • Svorka Bredbånd
 • Tafjord Internett
 • Telenor
 • Telia
 • Telio
 • Via Bredbånd
 • Viken Fiber

Få tilbud fra disse leverandørene:

tilbud internett leverandører i Norge

Hva er Bredbånd?

Bredbånd betyr rett og slett å være tilkoblet til internett med en hastighet som er høy. Når vi snakker om høy hastighet mener vi at man har over 10 Mbit/s. Mange som tilbyr bredbånd leverer vesentlig høyere hastighet enn dette.

internett leverandører med barn som spiller

For en familie der det finnes 5 familiemedlemmer. 2 foreldre og 3 barn regner man at man trenger 20 Mbit/s fordelt på dem. Dette fordi at barn liker å spille dataspill og streame musikk og film, og det kan jo hende foreldrene også slenger på en film i ny og ne.

Da må man ha hastigheter nok for å dekke alles behov slik at bredbåndet leverer en helt sømløs opplevelse. Norge har på verdensbasis bare sånn middels bra bredbånd. Internettleverandører sliter med utbygging i grisgrente strøk.

Pris er vi heller i gode på. Det kan vel forklares med at Norge, med alle sine fjorder og fjell ikke er det billigste landet på bygge ut bredbånd i.

tilbud internett leverandører i Norge

Hvem tilbyr bredbånd i hele Norge?

Vi kan nevne noen selskaper her som du sikkert kjenner igjen. Telio (ADSL / VDSL), Altibox (Fiber / Kabel), Telenor (Fiber / ADSL / VDSL / Mobilt Bredbånd), Nextgentel (ADSL / VDSL), Telia (Mobilt Bredbånd), Ice (Mobilt Bredbånd), Bigblu (satellittbredbånd), Get (Kabel / Fiber), Homenet (ADSL / VDSL og Fiber), Canal Digital (Nå Telenor). Dette er noen leverandører de fleste har hørt om, og det finnes flere, men de leverer i hele Norge.

internett i borettslag

Å finne de beste som leverer bredbånd kan være en slitsom oppgave for folk flest. I borettslag skal alle være enige om hva slags nett man skal ha, og bredbåndsleverandører noen liker er ikke sikkert andre har så mye til overs for.

Men de store leverandørene som Nextgentel, Altibox eller Telenor leverer stort sett nett over hele Norge, så hjelp til å finne bredbåndet, riktig abonnement og rette tjenesten for ditt borettslag burde være enkelt ved å kontakte noen av dem.

Uansett så er det å velge en utfordring, og hvis man tar hensyn til hvor man bor, er det kanskje ikke så mange leverandører akkurat der, eller dårlig med tilbud i markedet. Norske internettleverandører har en tendens til å satse på å tilby tilgang i de store byene først og fremst.

tilbud internett leverandører i Norge

Og det med rikelige hastigheter. Mens folk på landsbygda heller får dårlig med tilgang på tjenester i sitt område. Det er også ofte mye lavere hastigheter tilgjengelig på bygda.

Alle trenger bredbånd, det er helt sikkert. Det er mange som er villige til å betale en høyere pris også for å få en leverandør som har god dekning på internett, som for eksempel satellittbredbånd.

De tilbyr absolutt ikke den billigste prisen, men til gjengjeld er det dekning på tjenesten omtrent overalt. Dette kan Bigblu hjelpe med for dem som ønsker. Hos dem får du opptil 50 Mbit/s og fri bruk.

mobilt bredbånd

Mobilt Bredbånd i Norge

Mobilt bredbånd via 4G nettet, og nå snart 5G er rikelig godt bredbånd for veldig mange som ikke har andre tjenester å velge blant.

Nå til dags er det stor kapasitet i nettet, og man kobler seg opp helt trådløst. De største kvotene man kan få er 2 Terabyte per måned, og det er virkelig stor forskjell i forhold til tidligere år.

Mange velger å bruke mobilt bredbånd hjemme som erstatning for tradisjonelt bredbånd som kabel eller fiber. Skal du bytte til mobilt bredbånd bør du først og fremst ha god dekning, og så bør du finne et tilbud som du er fornøyd med.

De som leverer bredbånd leverer ofte mobilt bredbånd også. Dette kan være Telenor og Telia. Men hvilken leverandør som er best og tilbyr den beste tjenesten bør du sjekke litt nærmere. Leverandørene har mer eller mindre dekning overalt. Dine krav er hva som avgjør hvilket tilbud du velger.

Fibernett

Fibernett sammenlignet med andre typer bredbånd er som natt og dag. Hvis du virkelig vil vite forskjellen, les deg opp og finn ut hva du kan forvente. Men bruker du ikke nettet mye, trenger du den beste løsningen. Da kan du nok klare deg med enklere ting som mobilt bredbånd.

Den største forskjellen er hastigheten. Det er ikke unormalt med hundrevis av Mbit/s på fibernett. Og har du heftig bruk, anbefaler vi deg å se på muligheten til å bytte til fibernett. Nextgentel, Altibox, Homenet og Telenor er store på dette. Fiber er rett og slett det beste norske bredbånd abonnement du kan ha.

tilbud internett leverandører i Norge

Prisen for å koble seg til hos en fiberleverandør kan være litt høy. Nå finnes det selvsagt forskjell i prisen på dette også, men det er en betydelig kostnad å regne med for en vanlig forbruker.

Dessuten må det graving og installasjon der du bor. Men, har ikke pris noe å si for deg, er dette absolutt noe å velge fremfor eldre typer bredbånd som via telefonlinja f.eks.

Kabel bredbånd

Det fins ofte leverandører med muligheten for å velge denne typen bredbånd i mange store byer i Norge. Det er mer fart enn på DSL linjer som regel. Du bør undersøke mulighetene akkurat der du bor, da det ofte er lokale selskaper som tilbyr dette.

Kabel bredbånd er internett levert gjennom kabel-TV nettet, altså coaxial kabel systemet. Kan du finne bredbåndsleverandører som tilbyr dette der du bor, så er det en enkel sak dersom du allerede har TV fra dem.

Leverandørene gir deg da bare en ny mottakerboks, og et abonnement, og så er du på nett. Før fiber kom var dette noe av det største og beste av typene bredbånd man kunne ha.

internettleverandører i distriktene

Internettleverandørene i distriktene

Tidligere var bredbånd noe som var forbeholdt de største norske internettleverandører. Vi alle ventet på at vi en dag skulle få tilbud om få koblet til en bredbåndsforbindelse hjemme. Da selvfølgelig via telefonlinja. Det fantes ikke noe annet.

I dag har man andre behov, og det bygges stadig ut nye og bedre løsninger. Tilbud florerer som regel ikke, men det finnes lokale leverandører som virkelig har satset lokalt. Internettleverandører som gir helt spesielle løsninger enn tidligere. Vi snakker her om trådløst bredbånd som Wimax og 5Ghz.

tilbud internett leverandører i Norge

Ofte får du gode tilbud på slikt også i dag. Personlig har jeg en 35 Mbit/s linje via 5 Ghz systemet som koster meg kun 549,- kr per måned. Mens mobilt bredbånd har datakvoter, har denne typen internettleverandører ikke satt noe forbrukstak på linjene.

Du bruker akkurat så mye data som du vil, og farten er stabil og god. Perfekt for dem som absolutt ikke kan få fiber fra Homenet eller Telio for eksempel.

Det er en kjennsgjerning at det er flere internettleverandører og tilbud i de store byene og tettstedene i Norge. Ingen tvil om det. Mens det på bygda må satses litt annerledes. Telenor og Telia bygger ut 5G-nettverkene for full musikk, men det er også først og fremst i urbane strøk.

Landsbygda og små tettsteder må vente lengre. Og det er jo litt synd, for det er jo ikke slik at de i byene har mer bruk for raskt bredbånd enn alle andre. Det er bare det at det er flere kunder å ta av, og derfor satser de der først.

Uansett hvilke leverandører du kan få der du bor, så er det viktigste at du blir fornøyd med både hastighet, stabilitet, pris og kundeservice. Det ønsker vi å hjelpe deg med å finne. Så se i oversikten over leverandører og les hva de tilbyr, så finner du kanskje noe du og familien din kan få glede av i mange år fremover.

Tjenesten fra Tjenestetorget innhenter tilbud på bredbånd akkurat der du bor, så den kan være verdt å sjekke ut nærmere.

tilbud internett leverandører i Norge

Rull til toppen