ICE Net

ice net logo


 

 

Hovedkontoret har følgende registrerte adresse:

ICE COMMUNICATION NORGE AS

Nydalsveien 18B
0484 Oslo

Tlf 21 00 00 00
Org nr: 912 672 808

Daglig Leder: Eivind Helgaker
Antall ansatte: 220

ICE Net – Hvorfor er denne mobiloperatøren så spesiell?

De er ikke de største, og heller ikke de nest største, men de er den eldste nettoperatøren i Norge. Helt siden tilbake til NMT-450 Mhz telefonene sin tid har de holdt på. Lenge før Telenor kom på banen med sine mobiltelefoner.

På den tid var ikke mobiltelefoni særlig utbredt, og det var ikke særlig bra heller. Man kunne bare snakke i telefonen trådløst, og det med en telefon som var på størrelse med en stresskoffert, og en antenne som var en halv meter høy.

Heldigvis har mye skjedd siden den tid, og i dag er selskapet en av landets fremste på nyvinninger innen mobiltelefoni og mobilt internett. De sprenger stadig grenser og setter agendaen for hva man skal få tilbud om når det kommer til mobilabonnement og datapakker.

ICE er definitivt en leverandør å regne med. Vi skal i denne artiklen se nærmere på de mange fordelene med ice net og hvorfor du definitvt burde ta dem med i vurderingen når du skal bytte mobilselskap eller skaffe deg mobilt internett. Men først litt historie.

ICE Net har hatt en formidabel utvikling

  • 1969 – Nordisk Telekonferanse i Kabelvåg møtes og beslutter å opprette et nordisk mobilnett.
  • 1981 – NMT nettet åpner i Oktober i Sverige, november i Norge.
  • 1982 – NMT nettet åpner i Januar i Danmark og i Mars i Finland. De nordiske landene gjorde som første mobilsystem i verden roaming over landegrensene mulig fra September 1982.
  • 1985  – NMT nettet har vært i drift i litt over 3 år, og hadde i gjennomsnitt hele 22 tusen samtaler hver dag i Oslo området.
  • 2004 – NMT-450 nettet legges ned 31. desember. Samtidig fikk selskapet Nordisk Mobiltelefon Norge AS, som i dag er kjent som ice, lisens og åpnet sitt nye nett som er basert på CDMA2000 teknologi på 450 MHz frekvensene. Selskapet ble etablert i 2003.
  • 2007 – Selskapet skifter navn til ICE Norge AS. Nettverket ble raskt populært da de kunne skilte med at de hadde dekning både til lands, til fjells og til havs. Faktisk 120 km ut i havet. Dette gjorde at man kunne koble seg på nett nærmest uansett hvor man oppholdt seg. Ikke med slike hastigheter som i dag, men det var brukbart på den tid.
  • 2015 – ICE begynner å tilby mobilabonnement til både private og bedrifter da Network Norway ble konsollidert med ICE.Net og fikk da oppdraget med å bygge ut Norges tredje mobilnett i tillegg til Telenor og Telia (Netcom).

Det som var grensesprengene med mobilabonnementene til denne operatøren var at man fikk mye data med i pakken for lite penger i forhold til konkurrentene. I dag er det Norges beste leverandør av mobile bredbåndsløsninger da de tilbyr større datapakker enn noen andre, men fortsatt til vesentlig lavere priser.

ICE Norge AS markedsføres som ice.net og er eid av selskapet AINMT Holdings AB. I Sverige og Danmark markedsføres selskapet som Net1

Hva kan ice net tilby sine norske kunder?

Denne leverandøren kan tilby det meste som de andre kan når det kommer til mobilløsninger. Og det de er virkelig gode på er dekning og datakvoter.

bilde av iphone smarttelefon

Mobiltelefoni

ice Junior er et helt gratis abonnement for barn og unge under 13 år. Det inneholder 1 GB data og fri tale til 3 valgfrie nummer i Norge. Det kreves heller ikke at foreldre eller foresatte er kunder hos dem. Helt gratis, helt enkelt.

>>Se ice Junior her

Abonnement for alle fra 149,- per måned med 1 GB data, og helt opptil 30 GB til 499,- per måned.

>>Se Alle Mobilabonnement her

Mobiltelefoner

I nettbutikken kan du kjøpe de hotteste telefonene til gode priser, og dersom du ønsker det kan du delbetale dem rentefritt over 12 måneder. Legger du til et abonnement med ett års binding får du ofte gode rabatter på totalprisen i tillegg.

>>Se Mobiltelefoner her

DataRollover

Helt siden de introduserte DataRollover i Februar 2017 har alle andre operatører hengt seg på. De er en trendsetter og foregangsmann for utvikling i mobilbransjen, og dette ble godt tatt i mot av mobilkundene her til lands. Nå er det altså DataRollover på alle ice-abonnement.

Mobilt Bredbånd

Dette er produktet som har holdt dem i live alle disse årene før mobiltelefoni ble introdusert hos dem. Og her får du virkelig mye mer enn hos andre. Hele 50% mer data på det største abonnementet enn noen av de andre kan tilby, og til en lavere pris. Dessuten får man også halv pris i 6 måneder, og betaler altså kun 399,50 per måned for hele 300 GB data. Selfølgelig da også med DataRollover her også. (Ta med ubrukt data over til neste måneds kvote).

>>Se Mobilt Bredbånd her

Bredbåndsruter

ice.net er ikke så grådige at du må leie ruteren du trenger for å koble deg opp på nettet hos dem. Du får både miniruter eller smartruter for kun 1,- krone når du bestiller internettabonnement.

Kundeservice

ice.net: Årets kundesenter 2019
(Bilde: ice.no)

ICE.net’s kundeservice er uovertruffen. De ble kåret til årets mobilselskap i 2019 under «Gulltastens» prisutdeling. Ikke nok med det, de ble også kåret til årets kundesenter samme år under Call-Center dagene.

Konklusjon

ICE.Net har mye godsaker å by på som ingen andre gjør, og det er det som gjør dem så spesielle. Kort oppsummert får du mer for mindre penger, et bunnsolid produkt og suveren kundeservice. Trenger du flere grunner?

>>Besøk ICE.net

Rull til toppen