ICE Net

ice net logo
Vurdering 4.4/5

 

Hvor finner du Ice net?

ICE COMMUNICATION NORGE AS

Nydalsveien 18B
0484 Oslo

Tlf 21 00 00 00
Org nr: 912 672 808

Daglig Leder: Eivind Helgaker
Antall ansatte: 220

ICE Net – Hvorfor er denne mobiloperatøren så spesiell?

De er ikke de største, og heller ikke de nest største, men de er den eldste nettoperatøren i Norge. Helt siden tilbake til NMT-450 Mhz telefonene sin tid har de holdt på. Lenge før Telenor kom på banen med sine mobiltelefoner.

På den tid var ikke mobiltelefoni særlig utbredt, og det var ikke særlig bra heller. Man kunne bare snakke i telefonen trådløst, og det med en telefon som var på størrelse med en stresskoffert, og en antenne som var en halv meter høy.

Heldigvis har mye skjedd siden den tid, og i dag er selskapet en av landets fremste på nyvinninger innen mobiltelefoni og mobilt internett. De sprenger stadig grenser og setter agendaen for hva man skal få tilbud om når det kommer til mobilabonnement og datapakker.

ICE er definitivt en leverandør å regne med. Vi skal i denne artikkelen se nærmere på de mange fordelene med ice net og hvorfor du definitivt burde ta dem med i vurderingen når du skal bytte mobilselskap eller skaffe deg mobilt internett. Men først litt historie.

ICE Net har hatt en formidabel utvikling

  • 1969 – Nordisk Telekonferanse i Kabelvåg møtes og beslutter å opprette et nordisk mobilnett.
  • 1981 – NMT nettet åpner i Oktober i Sverige, november i Norge.
  • 1982 – NMT nettet åpner i Januar i Danmark og i Mars i Finland. De nordiske landene gjorde som første mobilsystem i verden roaming over landegrensene mulig fra September 1982.
  • 1985  – NMT nettet har vært i drift i litt over 3 år, og hadde i gjennomsnitt hele 22 tusen samtaler hver dag i Oslo området.
  • 2004 – NMT-450 nettet legges ned 31. desember. Samtidig fikk selskapet Nordisk Mobiltelefon Norge AS, som i dag er kjent som ice, lisens og åpnet sitt nye nett som er basert på CDMA2000 teknologi på 450 MHz frekvensene. Selskapet ble etablert i 2003.
  • 2007 – Selskapet skifter navn til ICE Norge AS. Nettverket ble raskt populært da de kunne skilte med at de hadde dekning både til lands, til fjells og til havs. Faktisk 120 km ut i havet. Dette gjorde at man kunne koble seg på nett nærmest uansett hvor man oppholdt seg. Ikke med slike hastigheter som i dag, men det var brukbart på den tid.
  • 2015 – ICE begynner å tilby mobilabonnement til både private og bedrifter da Network Norway ble konsolidert med ICE.Net og fikk da oppdraget med å bygge ut Norges tredje mobilnett i tillegg til Telenor og Telia (Netcom).

Det som var grensesprengende med mobilabonnementene til denne operatøren var at man fikk mye data med i pakken for lite penger i forhold til konkurrentene. I dag er det Norges beste leverandør av mobile bredbåndsløsninger da de tilbyr større datapakker enn noen andre, men fortsatt til vesentlig lavere priser.

ICE Norge AS markedsføres som ice.net og er eid av selskapet AINMT Holdings AB. I Sverige og Danmark markedsføres selskapet som Net1

Hva kan ice net tilby sine norske kunder?

Denne leverandøren kan tilby det meste som de andre kan når det kommer til mobilløsninger. Og det de er virkelig gode på er dekning og datakvoter.

bilde av iphone smarttelefon

Mobiltelefoni

ice Junior er et helt gratis abonnement for barn og unge under 13 år. Det inneholder 1 GB data og fri tale til 3 valgfrie nummer i Norge. Det kreves heller ikke at foreldre eller foresatte er kunder hos dem. Helt gratis, helt enkelt. Dette er nok en av grunnene til at ice mobil får mange nye kunder hver dag.

Abonnement for alle fra 149,- per måned med 1 GB data, og helt opptil 30 GB til 499,- per måned.

Mobiltelefoner

I nettbutikken kan du kjøpe de hotteste telefonene til gode priser, og dersom du ønsker det kan du del-betale dem rentefritt over 12 måneder. Legger du til et abonnement med ett års binding får du ofte gode rabatter på totalprisen i tillegg.

DataRollover

Helt siden de introduserte Data Rollover i Februar 2017 har alle andre operatører hengt seg på. De er en trendsetter og foregangsmann for utvikling i mobilbransjen, og dette ble godt tatt i mot av mobilkundene her til lands. Nå er det altså Data Rollover på alle ice-abonnement.

Bredbåndsruter

ice.net er ikke så grådige at du må leie ruteren du trenger for å koble deg opp på nettet hos dem. Du får både miniruter eller smartruter for kun 1,- krone når du bestiller internettabonnement.

Kundeservice

ice.net: Årets kundesenter 2019
(Bilde: ice.no)

ICE.net’s kundeservice er uovertruffen. De ble kåret til årets mobilselskap i 2019 under «Gulltastens» prisutdeling. Ikke nok med det, de ble også kåret til årets kundesenter samme år under Call-Center dagene.

Selskapet henger ikke bare på hva de andre selskapene gjør, men de bruker sin ekspertise og nytenking til å sette nye teknologier på kartet som vi alle kjenner til, slik som Data Rollover eller Rollover Deling, hvem har vel ikke hørt om det?

ice mobil har også i tillegg lansert Norges eneste gratisabonnement for barn, iceJunior, slik at de aller minste også kan nyte det raske nettet samtidig som det gir en trygghet for foreldre gjennom ice-appen.

Ikke nok med det, men ice har også vunnet flere priser slik som årets mobilselskap i 2019, ice sitt kundesenter vant Årets Kundesenter under Call Center-dagene og kundefavoritt hos bytt.no i 2018.

Ikke bare har de blitt en favoritt blant mange nordmenn i hus og hytter, men de har også på topp ti-listen av Norges aller beste arbeidsplasser – nå hele 3 år på rad! Dette har gjort dem til Nordens mest hurtigvoksende mobilselskap fem år på rad.

ICE Net Mobil – Hvorfor bør du kjøpe ny mobil hos ICE?

Hvorfor har ice blitt en favoritt i norske hus? Dette selskapet har virkelig kuttet alle mulige kostnader for forbrukeren, og nå kan man kjøpe en ny telefon med MobilBytte, som gir deg utrolig mange fordeler. Forutsigbarhet og trygghet til forbrukeren skiller ice ut fra andre mobilleverandører på markedet.

Å kjøpe en ny mobil er en stor investering for mange. Man må gjerne spare penger i en liten periode, eller bruke en god sum fra sparekontoen til dette. Slike valg er også store for studenter som ikke har så mye penger å rutte med. Dette er ikke noe man trenger å bekymre seg over hos ice, ettersom de har gjort denne prosessen så enkel som den bare kan bli.

Med MobilBytte så kan man alltid ha den nyeste mobilen til en rimelig pris dersom man kjøper en telefon med abonnement. Denne telefonen vil ikke koste deg noen ting i innskudd, og det er heller ingen renter eller gebyrer som man må betale heller – som betyr ingen uhyggelige overraskelser.

ice net min side

ice låser deg heller ikke inn med noen bindinger på mobilabonnementer, og man kan endre eller si opp sine abonnementer når som helst gjennom appen eller ice Min Side. Dette gjør at du har full fleksibilitet når enn du måtte ønske det, noe som gjør ice meget forutsigbart.

Trygghet er noe som er viktig når en kjøper mobil. Heldigvis har ice også inkludert gratis skjermbytte dersom et uhell først skulle skje og du ikke må ut med enda mer penger enn det det kostet for å kjøpe mobilen.

Det er ikke miljøvennlig å bytte mobilen annen hvert år eller hvert år, men din gamle mobil kan få et nytt liv hos noen andre slik at man både sparer både penger og miljøet ved å være kunde hos ice. ice renser mobilen for all data før den går videre til neste person slik at din private informasjon aldri kommer hos noen andre.

Selskapet har også kommet med ice+ som er deres nye og helt moderne mobilnett. Dette nye nettet gir deg raskere nett og bedre dekning enn noen gang før, og nå dekker de hele 91% av Norges befolkning, og dekningen øker hver uke. Dette gjør ice til et av landets beste.

ice+

Dersom du skulle vært utenfor dette området, så fortvil ikke, da leier ice nett hos Telia slik at du alltid er tilkoblet hvor enn du måtte befinne deg i Norge. Dette nettet klargjøres også for 5G og du kan benytte ice+ til å ringe alle i Norge med perfekt HD kvalitet. Dersom du er usikker på om du havner innenfor dekningen, så kan du alltids sjekke om hvordan dekningen er der du bor på ice sitt dekningskart.

I ice nettbutikk så kan man finne alle mobiler og deres respektive datapakker og full oversikt over hvor mye man eventuelt skal betale per måned med de ulike pakkene.

Her kan man velge MobilBytte eller den rentefrie delbetalingen som ice tilbyr, eller så kan man alltid kjøpe bare selve mobilen til en konkurransedyktig pris. Dersom du bestiller noe før klokken 14:00 i ice sin nettbutikk, så blir den sendt ut samme dag, og de har en leveringstid på 1-3 virkedager.

Dette betyr at du kan ha mobilen i hendene dine allerede neste dag. Her vil det ikke være noen kostnader for levering, og hvis du ikke skulle være fornøyd, så kan du sende den i retur helt gratis.

Som mobilkunde hos ice, så har man full oversikt over kundeforholdet man har og man har full oversikt over alle abonnementer og tjenester man har, og man kan endre all informasjon og få full oversikt over forbruk og annen relevant informasjon. Her kan man også kjøpe ekstra data dersom man skulle trenge det eller legge til utlandspakker dersom man skal ut på ferie.

ice har også en app hvor man enkelt kan se hvor mye data barna og resten av familien bruker, og kan løpende se alle fakturaer. Her vil man være i førersetet til alle i familien som bruker ice. Her kan du også kjøpe datapakker slik som Data Frihet hvor man får hele 1000 GB for bare 99 kroner måneden på ice sitt egne nett, ice+. Her er det i alle fall nok data enn de fleste klarer å bruke i løpet av en måned.

mobilt bredbånd mann på gata

Mobilt Bredbånd

Dette er produktet som har holdt dem i live alle disse årene før mobiltelefoni ble introdusert hos dem. Og her får du virkelig mye mer enn hos andre. Hele 50% mer data på det største abonnementet enn noen av de andre kan tilby, og til en lavere pris.

Dessuten får man også halv pris i 6 måneder, og betaler altså kun 399,50 per måned for hele 300 GB data. Selvfølgelig da også med Data Rollover her også. (Ta med ubrukt data over til neste måneds kvote).

Nordmenn er kjent for å være på hytten, men i mange tilfeller så er det kanskje ikke dekning der og det gjør det vanskelig å sende mailer, laste opp filer eller bare nyte en god film sammen med familien. Med ice brebånd så slipper du å tenke på det.

Ettersom det dekker nesten hele Norge, så kan du ta hjemmekontor på hytten uten å tenke på dekningen eller andre steder. Med abonnementer fra 7 GB til 300 GB så har man alltid nok av nett mens man er på farta.

ice dekker 75% av Norges landareal og 80% av landets hytter, noe som gir dem den beste dekningen på markedet, og i tillegg så har man dekning helt opp til 100km fra kysten slik at man både kan nyte dekningen på hytten eller på sjøen.

Mobilt bredbånd tar inn alt det ice klarer å få til og setter det i en pakke. Her får du både Data Rollover slik at du kan ta med deg ubrukt data til neste måned og med den enkle installasjonen, så slår du bare den på og kobler opp, så er man på nettet. Ikke bare fungerer det mobile brebåndet i hele Skandinavia, men man får også halv pris de første 3 månedene.

Dersom du skulle bruke mer enn det du har betalt for, så slipper du å betale for overforbruket og man slipper ubehagelige overraskelser på fakturaen. Dette viser igjen at ice fokuserer på trygghet for forbrukeren.

Og hvis man mot formodning ikke skulle være fornøyd med Norges beste dekning, så har man 30 dagers åpent kjøp, eller så har man landets beste kundeservice bare noen tastetrykk unna som kan hjelpe til med hva enn det måtte være.

Konklusjon

Det å velge en mobiloperatør kan være vanskelig, og mange ønsker ikke å bytte hvis det er slik. ice har mange fordeler som de fleste ikke klarer å tilby med både egne nett, landets beste kundeservice, utrolig stor dekning og tusenvis av fornøyde nordmenn både til fjells og til sjøs. Dette skal man lete lenge etter.

For å gjøre en eventuell overgang enklere, så tilbyr ice en velkomstpakke til kun 99,- kr per måned som inkluderer 30 GB Fri Tale/SMS/MMS og man kan etter denne prøveperioden velge et eget abonnement eller bruke det ice mener passer for deg og ditt behov.

Med denne velkomstpakken kan man teste ut alt ice har å by på med Norges nye mobilnett, ice+, masse data og mulighet til å bruke dataen i EU/EØS. ice gjør også mye av jobben for deg ved bytting av mobiloperatør ved å si opp avtalen hos din gamle operatør og sender deg et SIM-kort til din adresse slik at du slipper å bruke tid og krefter på det.

Hos ice får du både trygghet og fleksibilitet, og man trenger aldri å grue seg til den neste fakturaen som kommer. Og med icenet kundeservice, så får du den beste hjelpen dersom man skulle ha noen spørsmål.

Så hvorfor fortsetter du å lese dette, skaff deg ditt abonnement hos ice nå! Og skulle du ikke like å spare penger mens man var hos selskapet som ble kåret til Årets Mobilselskap og bedriften med Årets Kundesenter og Norges Kundefavoritt, så kan man alltid lese mer om ice på deres hjemmesider.

Rull til toppen